Ripple Coin (XRP) Yorumları & Analizleri

Açık kaynaklı bir cüzdan olan Ripple Coin (XPR), geleceğin yükselen para birimlerinden biri olabilir. XRP dalgalanmaları, gelecekteki ve Ripple Coin yorum & analizleri ile merak ettiğiniz tüm sorulara kapsamlı bir cevap hazırladık.

Ripple Coin, uçuş mili, altın ve hatta kredi kartı puanı gibi geniş bir kullanım alanı oluşturma potansiyeline sahip. Zaten XPR’ın doğuşuna ilham veren de bu ve buna benzer gerçek zamanlı, kesintisiz ve uygun maliyetli küresel bir ödeme sistemi yaratmaktı. Akıllı sözleşme işlevlerini destekleyen coin, toplam 100 milyarlık sınırlı arz ile üretilmiştir.

Yenilikçi teknolojiyi güçlendirmek için oluşturulan dijital fon, eski ödeme kanallarına göre gelişmiş bir imkân sağlamayı hedefliyor. Ülkemizin yaşadığı problemlere sahip olan ve döviz kurundaki eşitsizlikten ötürü ülkelerin desteğini alabilecek olması, temellerini güçlendiren faktörler arasındadır. Ripple Coin (XRP), Benzersiz Düğüm Listesi (UNL) adı verilen bir sisteme sahiptir. Ripple’nin resmî açıklamasına göre kullanıcılar için sağladığı avantajlar şu şekildedir:

  • Hız: XRP Ledger’da işlenen ödemeler 3 ila 5 saniye içerisinde gerçekleşir.
  • Ölçeklenebilir: XRP Ledger, teknik olarak saniyede 1.500’den fazla işlemi gerçekleştirebilir. XRPL, ödeme kanallarını desteklediğinden, bu tavan potansiyel olarak daha da yükseltilebilir.
  • Dağıtım: XRPL’nin dünya çapında dağılmış 140’tan fazla doğrulayıcısı vardır.
  • Çevre dostu: XRPL, Proof-of-Work (PoW) fikir birliği mekanizması üzerine kurulmadığı için, işlemleri için Bitcoin ve diğer PoW coin’lerden daha az kaynak tüketir.
  • Şeffaflık: Diğer halka açık cüzdanlar gibi, XRPL’nin istatistikleri, takas hızı, ağ işlem ücretleri ve saniyedeki işlem sayısı hakkında bilgiler, gerçek zamanlı şekilde güncellenir.

XPR, kriptografik anahtarı ve internet bağlantısı olan herkes tarafından alınabilir veya bir başkasına gönderebilir. Başlangıçta oluşturulan 100 milyar XRP dışında oluşturulamadığı için sınırlı bir arza sahiptir. Bu sınırlı sayıdaki arz ile 2012 yılında 0.005 dolarlık fiyatla piyasaya sunuldu ve 2014-2015 yıllarında 0.0058 ve daha yüksek seviyelere kadar işlem gördü. 2017 yılı boyunca sabit bir büyümede kalan coin, ilk yüksek sıçrayışını mayıs ayında 0,20 seviyelerine kadar gördü.

2018 yılının ocak ayı ile 3.84’lük en yüksek seviyelerine ulaştı ancak istikrarı sağlayamadı ve tekrar 0.29 seviyelerine geriledi. Yıl boyunca yükselme eğilimi gösterse de 2019 yılına 0.35 seviyelerinden girdi. 2019 yılında genelinde fiyatı 0.2 ila 0.5 seviyelerinde sabit kalırken, yılın son ayında 0.17 dolara kadar geriledi. 2020 yılında 0.20 dolardan 0.3 seviyelerine kadar düşüşü oldu. Bu değer kaybı, diğer altcoinlerin değer kaybına paralel gerçekleşti. Yılın son üç ayına gelindiğinde 0.24 seviyelerinden 0.63 dolara kadar yükselse de istikrarını sürdüremedi. Bu düşüşün en büyük sebebi, SEC ile yaşadığı yasal sorunlar oldu. Bu düşüş şimdilerdeki belirsizliğin de en büyük sebeplerinden birini oluşturmakta. Ripple’nin güçlü destekçileri ve yatırımcıları henüz konuya ilişkin bir duyuru yapmadı.

Ripple Coin (XRP) satın almak isteyenler, buraya tıklayarak hızlı ve güvenli bir şekilde yatırım işlemlerini gerçekleştirebilirler. Dijital platformlarda yatırım yapmak isteyen ancak karmaşık olduğu için işlem yapamayanlar için basitleştirilmiş (Lite) sürüme sahip Binance, dünyanın en saygın platformu olarak kabul edilir.

One thought on “Ripple Coin (XRP) Yorumları & Analizleri

  1. XRP diğerlerine kıyasla çok daha farklı bir altcoin. Bu coinin teknoloji bugün bankalar tarafından da kullanılıyor. Mesela Türkiye’deki en önemli bankalar Ripple altyapısına geçiş yaptı bile. Bu şekilde devam eden bir projenin boş çıkması mümkün değil. Para babası olan bankalar bile güvenip bu teknolojiyi uygulamaya geçiyorsa Ripple boş diyemeyiz.
    Coin açısından bakmak gerekirse, bence Ripple gelecekte daha da yükselecek. Özellikle daha fazla banka bu teknolojiyi altyapısına dahil ettikçe Ripple en az 4-5 kat artar diye bekliyorum. Eğer niyetiniz uzun vadeli coin tutmaksa Ripple’ı da takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir