Polkadot (Dot Coin), 2016 yılında piyasaya sürülmüş, Web3 isimli bir Vakıf tarafından yönetilen ve merkezi olmayan bir birimdir. Kurucuları arasında Ethereum’un yaratıcılarından olan Gavin Wood’unda aralarında olduğu Parity Technologies isimli bir şirket ile ortaklık yapmaktadır. Geleceğe dönük yatırım yapmayı düşünenler için Polkadot (DOT Coin) nedir ve nasıl alınır sorusuna kapsamlı bir yanıt hazırladık.
Polkadot, başta Ethereum olmak üzere dağıtılmış defter sistemleri, blok zinciri protokolleri ve cüzdan teknolojisi konusunda ileri teknolojiye sahiptir. Ortaklık içinde olduğu PT firmasına ek olarak birçok farklı geliştirici tarafından da geliştirilmiştir. Polkadot’un sahip olduğu teknoloji, blok zincirlerinin tek ağda birleştirilmesi ve paralel işlem yapabilmesini sağlar. Bu sayede farklı blok zincirlerinin zayıf yönlerini yok eder ve güçlü yönlerini birleştirir. Ortaklıkları arasında blok birleştiricisi olan diğer kripto para ortaklarından olan Oracle de yer alır ve sorunsuz çalışmasını destekler. Bu sayede farklı bağımsız blok zincirlerinin tek bir İnternete bağlanmasını kolaylaştırır ve yeni nesil bir blok zinciri olarak öne çıkar.
Polkadot biriminin ortaklarından olan Gavin Wood’un proje içinde yer alması, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarından destek alabilmesindeki en büyük etkenlerden biri yapıyor. Binance, OKEx ve Kraken gibi büyük borsalarda listelenmesi, geniş yatırımcı kitlelere ulaşabilmesini sağlaması ve optimizasyon özelliği bağımsız bir büyüme özelliği yarattı. Ayrıca Polkadot’un sağladığı birtakım avantajlar, öne çıkmasındaki diğer faktörleri oluşturmuştur. Polkadot’un sağladı bazı avantajlar şunlardır:
- Sınırsız Ölçeklenebilirlik: Polkadot’un desteklediği blok zincirleri arasında sınır yoktur. Bu da sonsuz sayıda blok zinciri anlamına gelir.
- Uyarlanabilir Konsensüs Mekanizması: Konsensüs mekanizması; merkezi bir otoriteden bağımsız Blockhain ve dağıtılmış defterdeki değerlerin işlemlerini doğrulama yöntemidir. Polkadot platformu, farklı blok zincirlerinin mekanizmalarını barındırmak için şeffaf ve uyarlanabilir fikir birliği sağlar.
- Çapraz Zincir İşlemleri: Farklı blok zincirleri arasında dönüştürülebilme özelliği, çapraz zincir işleme manasına gelir. Bu da birlikte çalışılabilir ve entegre edilebilir bir opsiyon sağlar.
- Tanımlanmış Yönetişim Mekanizması: Blok zincirleri arasındaki diğer sorunlardan biri de yönetişim mekanizmalarının olamayışıdır. Polkadot (DOT Coin) platformunun avantajı bunu ortadan kaldırmasıdır.
- Havuzlanmış Güvenlik: Tacirlerin yatırımlarını güvence altına alan Polkadot, kendine bağladığı blok zincirleri, tek bir şemsiye altında güvenli bir şekilde saklama imkânı sunar. Etkili güvenlik mekanizması, güvenlikten yoksun altcoinlerin korunmasını da sağlar.
- Düşük işlem ücretleri: Polkadot, Ethereum’a nispeten daha düşük işlem ücretlerine sahiptir.
DOT platformunu öne çıkaran özelliklerinden bir diğeri de token sahiplerinin platformun yönetiminde söz hakkı tanımasıdır. Ayrıca, sahiplerin yükseltmeler, hata düzeltmeleri ve diğer sistem bakımları üzerinde etkisi vardır. Bu da geçerli işlemlerin onaylanması için fikir birliği mekanizması sağlar. Polkadot, NPoS adı verilen doğrulama algoritmasına sahiptir.
Polkadot (DOT Coin) hakkında bilmeniz gerekenler kısaca bu şekildedir. Polkadot almak isteyenler, dünyanın en büyük kripto para platformu olan Binance ile işlem yaparak kâr elde edebilir. Kullanıcılarına sunduğu makul komisyon ücretleri, kullanılabilir arayüzü ve sınırsız işlem hacmi sayesinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılır. Dünyanın en büyük kripto para topluluğunda yeriniz almak ve yatırım yapmaya başlamak için buraya tıklayabilirsiniz.
DOT aldım, unuttum. 5000 dolar yatırdım. Yükselecek, yüzümüz gülecek. Yükselene kadar da satmıyorum.